logo
post thumb

Koliko novaca je potrebno za sreću?

Znanstvenici su napokon došli do odgovora na jedno od najvećih životnih pitanja: Može li novac kupiti sreću? Najnovije istraživanje potvrdilo je da novac zaista može "kupiti" sreću, ali samo ako ne zarađujete više od 900 tisuća kuna godišnje.

post thumb

Najplaćenija zanimanja u Njemačkoj

U dosad najvećoj analizi podataka o plaćama u Njemačkoj, usporedni portal gehalt.de i platforma za tržište rada StepStone objavili su izvješće koje profesije obećavaju najbolju plaću, prenosi Fenix magazin.

post thumb

Koliko svoje radnike plaćaju najpoznatije svjetske ‘tech‘ kompanije?

Razne pojave su obilježile poslovni svijet u posljednje dvije godine – od pandemije, rada od kuće, otpuštanja radnika, zatvaranja kompanija, pa do manjka radne snage i masovnog davanja otkaza. U svemu tome, tehnološke kompanije, ne samo da su se dobro održale već su zabilježile impresivan rast te otvorile brojna radna mjesta.

post thumb

Imati djecu je skupo, no znate li koliko?

Hrvatice rađaju sve kasnije, najviše između 30. i 34. godine, objavio je Hrvatski zavod za javno zdravstvo prije dvije godine. Danas je i sve više milenijalaca koji uopće ne žele imati djecu. Pitanja koja ljudi uzimaju u obzir kada razmišljaju o roditeljstvu tiču se sveukupne neizvjesnosti, rastućeg duga, lošeg stambenog tržišta i situacije na tržištu rada, pa čak i klimatskih promjena.

Usporedite svoju plaću

Besplatna personalizirana usporedba plaća.

Pristupite istraživanju plaća