logo

Dok kažeš "keks" on zaradi vrtoglavu svotu!

cover image

Iako trenutno iza Bernarda Arnaulta i Elona Muska, Jeff Bezos jedan je od najbogatijih pojedinaca na svijetu, a procijenjeno je da vrijedi 189,8 milijardi američkih dolara.

Od 22. veljače ove godine, Jeff Bezos, osnivač Amazona i Blue Origina te vlasnik The Washington Posta, može se pohvaliti da sve što takne pretvori u zlato. Njegovi poduzetnički pothvati vinuli su ga u sam vrh najbogatijih ljudi svijeta, čineći ga jednim od najutjecajnijih pojedinaca kroz posljednja dva desetljeća.

Iako više nije na čelu Amazona, Bezos drži 11,5 posto vlasništva. Bruto dobit te kompanije u prošloj je godini iznosilo više od 270 milijardi dolara. Blue Origin pak nema javno dostupne podatke, ali radi se o privatnom proizvođaču zrakoplova i usluga svemirskih letova. Nepoznato je i koliko zarađuje Washington Post, ali prosječna dnevna tiraža u prošloj godini iznosila mu je gotovo 140.000 primjeraka. A tu treba pridodati i online izdanje koje svakog mjeseca čita više od 55 milijuna ljudi.

S utvrđenim Bezosovim vlasničkim udjelima i Amazonovom bruto dobiti, Finbold je sažeo brojke i doznao koliko zarađuje u sekundi, minuti, danu… One su i veće jer nije poznato koliko zarađuje u preostale dvije kompanije koje posjeduje. Dakle, ukupno od Amazona privređuje 31,06 milijardi dolara pa kad se to svede na sekunde, radi se o 985 dolara. U minuti zarađuje 59.100 dolara, po satu 3.546.000 dolara, po danu 85.104.000 i po tjednu 595.728.000 dolara tjedno.

zvor: n1.info


Usporedite svoju plaću

Besplatna personalizirana usporedba plaća.

Pristupite istraživanju plaća