logo

Koliko su bogati Bridgertoni i Penelope?

cover image

Ako ste se ikada pitali koliko su bogati Bridgertoni - imamo izračun!

U seriji "Bridgerton", kraljica je ponudila nagradu od 5.000 funti za otkrivanje identiteta Lady Whistledown, što je bio ogroman iznos.

Penelope je priznala da je Lady Whistledown, što ju je učinilo neovisno bogatom i podiglo je na razinu Bridgertona. Bogatstvo Bridgertona uglavnom potječe od posjedovanja zemlje i pasivnog prihoda, za razliku od Featheringtona koji su se borili s financijama.

U to vrijeme, £5.000 je bio velik iznos, a prema Bank of England, taj iznos iz 1815. godine danas bi vrijedio gotovo 372.000 funti, ili 473.000 dolara.

Razlika u bogatstvu tada nije bila tako velika kao danas, ali je posjedovanje zemlje i nekretnina omogućavalo plemićima, poput Bridgertona, da žive životom uživanja. Iako su plemići “radili”, to nije bio fizički rad, već jednostavno upravljanje bogatstvom. Često su zarađivali novac uzgajajući usjeve na svojoj zemlji putem zakupnih poljoprivrednika koji su plaćali vlasniku zemlje za uzgoj, ili putem investicija, često uvoza. To im je omogućilo stabilan pasivni prihod.

Dok je prosječni radnik na farmi zarađivao samo nekoliko šilinga tjedno, ili čak nekoliko penija, nije bilo neobično da prosječna godišnja plaća bude 30 funti. Plemići su morali zaraditi puno više tijekom godine, jer su imali kućanstva koja su trebala održavati, uključujući služavke i sve blagodati ultra bogatih, uključujući odjeću i slobodne aktivnosti - balovi nisu bili jeftini.

Bogato kućanstvo trebalo je najmanje 500-1000 funti godišnje za održavanje.

Obzirom na to, ono što je kraljica Charlotte ponudila Penelope bila je astronomski velika svota za to doba.

U seriji zapravo nije jasno navedeno koliko su Bridgertoni bogati. Međutim, činjenica da sva tri mlađa brata žive životom apsolutnog uživanja bez rada puno govori. U knjigama su opisani da su bogati kao grofovi, što se smatra srednjim slojem od pet stupnjeva britanske plemićke titule: vojvoda, markiz, grof, vikont i barun. Bitno je napomenuti da im Anthony, koji upravlja obiteljskim posjedima, dodjeljuje stipendiju. To znači da su Gregory, Colin i Benedict vrlo bogati, Anthony vrlo, vrlo bogat, a obitelj Bridgerton kao cjelina opsceno bogata. A to ne uključuje činjenicu da se Daphne udala za Simona Bassetta, vojvodu od Hastingsa, čija je imovina još veća.

Izvor: https://newstvseries.com/


Usporedite svoju plaću

Besplatna personalizirana usporedba plaća.

Pristupite istraživanju plaća