logo

Ovo su plaće najboljih rukometaša svijeta

cover image

O plaćama nogometaša čini se da znamo sve. Međutim, što je s ostalim sportovima - primjerice, rukometašima? Isplati li se biti profesionalni rukometaš?

Kao i svake godine u vrijeme velikog rukometnog natjecanja, portal Totalsportal objavio je osvježenu listu najplaćenijih rukometaša svijeta. Prošli put na njoj među deset najplaćenijih rukometaša svijeta nije bilo Hrvata, ali ovoga puta su na popisu čak dvojica.

Domagoj Duvnjak i Luka Cindrić, koji svoje plaće zarađuju u Kielu i Barceloni, pronašli su svoje mjesto među najplaćenijim rukometašima svijeta. Kapetan hrvatske reprezentacije drži 4. mjesto s godišnjom plaćom od 800 tisuća eura, a Cindrić je 6. sa sto tisuća eura manjim prihodima.

Dva Hrvata među top 10

Najviša primanja ima danski rukometaš Mikkel Hansen koji godišnje zaradi milijun i pol eura u PSG-u, ispred svog suigrača Nikole Karabatića, koji ima ravno milijun eura godišnje. Tu je kraj popisa rukometaša koji zarađuju milijun ili više eura godišnje.


Slijedi danski danski veteran Hans Lindberg koji u Füchse Berlinu zarađuje 850 tisuća eura godišnje.Četvrti je ranije spomenuti Duvnjak, peti Kristian Bjornsen iz Aalborga koji zarađuje 700 tisuća eura godišnje, baš kao i Luka Cindrić. Niklas Landin Jacobsen iz Kiela zarađuje 650 tisuća eura godišnje, a na 500 tisuća eura godišnje zarade su Aleix Gomez iz Barcelone i Aron Palmarsson iz Aalborga. Posljednje mjesto u top 10 pripalo je Aitoru Arinu iz Barcelone s godišnjom plaćom od 475 tisuća eura.

Izvor: index.hr


Usporedite svoju plaću

Besplatna personalizirana usporedba plaća.

Pristupite istraživanju plaća