logo

Elon Musk više nije najbogatiji čovjek na svijetu

cover image

Američki multimilijarder Elon Musk više nije najbogatiji čovjek na svijetu nakon što je vrijednost njegovih dionica u kompaniji za proizvodnju električnih automobila Tesla oštro pala.

Forbes i Bloomberg tvrde da je Muska na prvom mjestu prestigao Bernard Arnault, izvršni direktor lanca za luksuznu robu LVMH.

Musk je izvršni direktor i najveći dioničar u Tesli, s prijavljenim udjelom od oko 14%, a u listopadu ove godine je dovršio 44 milijarde dolara vrijedno preuzimanje društvene mreže Twitter. Prema Forbesu, Musk sada vrijedi oko 178 milijardi dolara, dok se Bernardu Arnaultu pripisuje vrijednost od 188 milijardi dolara.

Cirkuska predstava je naštetila Muskovom brendu

Muskovo preuzimanje Twittera je dovršeno tek nakon mjeseci pravnih natezanja, što neki označavaju kao glavni uzrok pada cijene dionice Tesle. Nakon što je početkom godine kupio udio u Twitteru, Musk je u travnju dao ponudu od 44 milijarde dolara, iako su mnogi smatrali da je ta ponuda previsoka, piše BBC. U srpnju se povukao iz ugovora, navodeći zabrinutost zbog velikog broja lažnih računa na platformi kao osnovni uzrok. Na kraju su čelnici Twittera poduzeli pravne korake potrebne da zadovolje Muskove zahtjeve. Dan Ives iz investicijske tvrtke Wedbush Securities tvrdi da je "cirkus" oko posla s Twitterom utjecao na cijenu dionica Tesle. "Cirkuska predstava naštetila je Muskovom brendu i to je veliki udar na Tesline dionice. Musk je Tesla i Tesla je Musk", kazao je Ives.

Izvor: Index.hr


Usporedite svoju plaću

Besplatna personalizirana usporedba plaća.

Pristupite istraživanju plaća