Sa 105 milijuna dolara zarade, ona je najplaćenija glazbenica današnjice

Prema popisu kojega je u ponedjeljak objavio poslovni časopis Forbes, Beyonce je žena koja je najviše zaradila u svijetu glazbe tijekom 2017. godine, no ovoj 36-godišnjakinji glazba je tek dio izvora prihoda.


Beyonce je prema Forbesovom izvješću zaradila 105 milijuna dolara (prije oporezivanja), zahvaljujući dobrim djelom njezinom hvaljenom albumu 'Lemonade' i pratećoj svjetskoj turneji 'Formation'. Svjetska turneja na kojoj je pjevačica bila 2016. godine, ukupno joj je donijela četvrt milijuna dolara. Zaradu su Beyonce u 2017. donijeli još modna linija Ivy Park, kao i drugi poslovni pothvati.

Na drugom mjestu Forbesovog popisa našla se Adele sa zaradom od 69 milijuna dolara, koje je zaradila zahvaljujući svojoj svjetskoj turneji tijekom 2016. i 2017. povodom trećeg albuma '25'.

Taylor Swift je zauzela treće mjesto zaradivši 44 milijuna dolara, što je u odnosu na protekle godine značajan pad zarade. Predviđa se da će Taylor na popisu zauzeti visoko mjesto 2018. godine, obzirom da je prije nekoliko dana izašao njezin šesti studijski album 'Reputation' s kojim je čeka i svjetska turneja.

Forbes je popis sastavio procjenom prihoda prema uplaćenim porezima za dvanaestomjesečno razdoblje od 1. lipnja 2016. do 1. lipnja 2017. godine, uz pomoć podataka s Nielsen SoundScan, Pollstar, Association of Recording Industry of America i podataka dobivenih od ljudi iz glazbene industrije. Iz ukupne zarade nisu izdvojene naknade koje su glazbenici platili svojim agentima, menadžerima i odvjetnicima.

Na listi dalje slijede Céline Dion sa zaradom od 42 milijuna dolara, Jennifer Lopez sa zaradom od 38 milijuna, Dolly Parton s 37 milijuna, Rihanna s 36 milijuna dolara, Britney Spears s 34 milijuna, Katy Perry s 33 milijuna i Barbra Streisand sa zarađenih 30 milijuna dolara.

Vijesti

29
Nov.
Blagi rast plaća u III. kvartalu 2018.

Prema podacima servisa MojaPlaća, u trećem kvartalu 2018. godine prosječna mjesečna neto plaća u Hrvatskoj je iznosila 5.666 kuna, što je 1% više nego u prethodnom kvartalu.

12
Feb.
Koliko će u prosjeku rasti plaće u 2018.

Rast plaća ono je što svakog zaposlenika uvijek zanima i voljan je čuti novitete po tom pitanju. I do njih će stići u 2018. godini, barem ako je vjerovati izvještaju londonskog Trade Union Congressa (TUC).

06
Feb.
Procurile plaće u Ligue 1

Ugledni francuski L’Equipe objavio je plaće svih igrača Ligue 1.