logo

Objavljeno koliko dnevno zaradi Bill Gates. Iznos je impresivan

cover image

Američka kompanija Zippia, koja posreduje u zapošljavanju te objavljuje poslovne podatke, objavila je i to koliko dnevno zarađuje suosnivač kompanije Microsoft Bill Gates koji je među najbogatijim ljudima na svijetu.

Gates je skoro 20 godina bio najbogatiji čovjek na svijetu, a onda ga je po bogatstvu nadmašio osnivač kompanije Amazon Jeff Bezos. Međutim, kada je u pitanju bogatstvo, i dalje je među globalnom elitom. Kako je objavila Zippia, prosječna osoba tijekom života zaradi 2,7 milijuna dolara, dok Gates tijekom dana zaradi tri do četiri puta više od navedenog iznosa. Procjene točnog iznosa njegove dnevne zarade se razlikuju, ali jedna od njih je da iznosi 10,95 milijuna dolara, što je 117 dolara u sekundi. Prema još jednoj procjeni, riječ je o dnevnoj zaradi u iznosu od 7,6 milijuna dolara.

Microsoft je jedan od izvora Gatesove zarade. Otkako je sa Paulom Allenom 1975. osnovao ovu kompaniju, dominirala je na različitim tehnološkim tržištima. Gatesovi izvori zarade su i investicije u nekretnine. Veći dio zarade daje u dobrotvorne svrhe, uglavnom kroz Fondaciju Bill & Melinda Gates, prenosi Yahoo Finance.

Izvor: Poslovni dnevnik


Usporedite svoju plaću

Besplatna personalizirana usporedba plaća.

Pristupite istraživanju plaća