logo

Forbes objavio listu desetorice najplaćenijih sportaša

cover image

Lionel Messi, zvijezda PSG-a i argentinske reprezentacije te za mnoge najbolji nogometaš svih vremena, bio je najplaćeniji sportaš u razdoblju od proteklih 12 mjeseci sa zaradom od 125 milijuna eura, objavio je američki magazin Forbes.

Desetorica sportaša s najvećim zaradama u tom razdoblju zajedno su se približili brojci od milijardu eura.

Iza Messija je sezona kakvu ne pamti, barem što se napadačkog učinka tiče. Prema podacima SofaScorea, Messi je igrač koji ima najslabiju učinkovitost među svim napadačima koji se natječu u pet najjačih europskih liga, a da su pokušali zabiti iz minimalno 60 udaraca. Njegov postotak realizacije iznosi loših 5.4 posto, odnosno Messi pogodak slavi nakon otprilike svakog 19 udarca prema suparnikovom golu.

Zabio je tek četiri ligaška gola za PSG koji mu je za ovu sezonu platio 72 milijuna eura. Ostatak do 125 milijuna eura je uglavnom sponzorski novac. Na drugom mjestu te liste nalazi se LeBron James sa zaradom od 116 milijuna eura. Los Angeles Lakersi su za svoju zvijezdu izdvojili 40 milijuna eura plaće, dok je 76 milijuna zaradio izvan parketa. Uz Messija i Jamesa, jedini sportaš koji je u ovom izdanju Forbesove liste probio granicu od 100 milijuna eura je Cristiano Ronaldo (110 milijuna eura).

1️⃣ Leo Messi, $130M
2️⃣ LeBron James, $121.2M
3️⃣ Cristiano Ronaldo, $115M
4️⃣ Neymar, $95M
5️⃣ Steph Curry, $92.8M
6️⃣ Kevin Durant, $92M
7️⃣ Roger Federer, $90.7M
8️⃣ C. Alvarez, $90M
9️⃣ Tom Brady, $84M

Izvor: Index.hr


Usporedite svoju plaću

Besplatna personalizirana usporedba plaća.

Pristupite istraživanju plaća