logo

Rezultati usporedba plaća

Instruktor vožnje (Edukacija, obrazovanje i znanost)

Županija

Osječko-baranjska

Broj sudionika u istraživanju

44

Prosječna neto plaća 859,00 EUR

859,00 EUR

Vaša plaća 995,00 EUR

995,00 EUR

Razlika +136,00 EUR

Vi izvrsno zarađujete na danoj poziciji!
Vaša bruto plaća je 15% veća od prosjeka.

Želite li redovno primati informacije o vašoj plaći?

Unesite e-mail adresu kako biste dobili tromjesečnu usporedbu plaće.

Hvala, uspješno smo zabilježili vaš zahtjev!

Na ovu e-mail adresu poslat ćemo vam ažuriranu usporedbu plaća te ćemo vam svaka tri mjeseca slati ažurirane podatke

Najčešće beneficije na vašem položaju i u vašoj regiji:

 1. Fleksibilno radno vrijeme
 2. Automobil za osobnu upotrebu
 3. Naknada za putne troškove
 4. Mobilni telefon za osobnu upotrebu
 5. Slobodni dan(i)

Mjesečna plaća na vašoj poziciji i u vašoj regiji prema dobi:

Person 25-34
Vi zarađujete više
174,00 EUR
Person 55+
Zarađujete manje
-7,00 EUR

Ponude poslova prikladne za vašu poziciju:

Pronađite bolje uvjete plaće ili financijske i nefinancijske pogodnosti za sebe.

briefcasePogledajte ponudu oglasa za posao za ovo radno mjesto

Plaće mjesečno za vašu poziciju u drugim zemljama:

Republika SrbijaRepublika Srbija 694,32 EUR (neto)
Bosna i HerecegovinaBosna i Herecegovina 602,06 EUR (neto)
SlovenijaSlovenija 1 486,40 EUR (bruto)

Koja je vaša kupovna moć, obzirom na mjesečnu plaću?

Macbook

Macbook možete kupiti u danima 9

Hamburger

Možete kupiti jedan Big Mac nakon što radite 5 minuta

Za tvrtke - steknite povjerenje u odlučivanju o plaćama

Pošteno odredite plaće svojih zaposlenika. U tome će vam pomoći detaljan izvještaj o plaći. Uvijek ćete imati pri ruci relevantne podatke o plaći.

Isprobajte alat za plaću besplatno

Najčešći put karijere zaposlenika na vašem položaju. Prikazana je prosječna bruto plaća u vašoj regiji.

Naši savjeti za pregovaranje o plaćama:

Malo je kvalificiranih i sposobnih ljudi na tržištu rada, a personalisti izmišljaju načine kako privući najbolje talente i zadržati ih od tvrtke.

Svaka tvrtka interno procjenjuje svoje zaposlenike prema njihovoj dodanoj vrijednosti za poslovanje, vodstvo, podršku, odnose, a posebno sa stajališta ravnoteže dodane vrijednosti i ROI (povrat ulaganja) troškova. Ako sam zaista ključni zaposlenik za tvrtku, dobro je to znati ne samo interno, već i znati svoju ukupnu vrijednost na tržištu rada, koja se uglavnom utvrđuje eksterno, izvan tvrtke, na temelju usporedbe moje plaće na radno mjesto.

Potom je potrebno spojiti interna i eksterna znanja te na redovnom evaluacijskom razgovoru s voditeljem otvoreno razgovarati o svojoj zamisli o napretku plaće. Ako tvrtka nema utvrđene redovite okvire za reviziju plaća, prikladno vrijeme za takav akcijski korak je npr. nakon uspješno završenog projekta, ako sam značajno pomogao tvrtki u dovođenju novih klijenata, povećanju prodaje, uštedjeti novac, pojednostaviti procese, povećati zadovoljstvo korisnika itd.

Pri saopćavanju svojih zahtjeva najviše se bojimo negativnih reakcija apocita povezanih s činjenicom da nešto zahtijevamo od druge strane. To je neugodna komunikacija koju moramo sami pokrenuti. Bojimo se i pogoršanja radnih odnosa, da nas šef neće više doživljavati u pozitivnom svjetlu.

Velika panika je i prijetnja gubitkom posla, odnosno zapravo na razgovoru priopćavamo nadređenom svoje nezadovoljstvo, a voditelj nam počinje tražiti jeftiniju zamjenu. Ovdje je, međutim, potrebno shvatiti da je zahtjev za revizijom plaće legitiman zahtjev, jer se tržište rada razvija na isti način kao i svako drugo tržište, gdje postoji interakcija potražnje i ponude. Tvrtka ima određeni raspon plaća za radno mjesto, au okviru planiranja neke tvrtke već računaju na godišnje povećanje troškova plaća. U današnje vrijeme tvrtke svojim zaposlenicima nastoje izaći u susret zanimljivim poticajnim paketima.

Pregovaranje nas košta puno energije, jer se za takav susret s nadređenim moramo dobro pripremiti, ako želimo uspjeti u argumentaciji i komunikaciji. Moramo izaći iz zone komfora i početi razmišljati o tome kakva su naša osobna karijerna očekivanja, gdje se želimo dalje kretati, koji su glavni razlozi za ovu našu inicijativu.

Dobro je znati kako se trenutno kreću rasponi plaća u odnosu na moju poziciju, duljinu iskustva, obrazovanje te industriju i regiju u kojoj radim. Uostalom, na sastanak moram donijeti relevantne informacije! Postoji osobna prezentacija, gdje je pažnja u velikoj mjeri usmjerena na moju osobu i moj radni učinak.

Osobna pitanja poput "imam hipoteku, želim više putovati ili imam 3 djece" ne bi se trebala uvlačiti u takav sastanak, iako su često glavni poticaj da pregovaramo oko naknade.

Sve dok ne dođe do drastičnih promjena opterećenja, nastavit ću raditi na istom radnom mjestu, rast plaće koji mogu očekivati je do 10 posto, dok je sasvim realan rast plaće otprilike 4 do 6 posto godišnje.

Rijetko je značajnije povećanje plaće, koje se redovito preispituje. Veći postotak povećanja plaće možemo očekivati ako promijenimo radno mjesto, promijenit će se i opterećenje, pa će se povećati i razina odgovornosti i drugih obveza. Ovdje je realno i progresivnije povećanje plaćanja na razini od 15 do 20 posto.

Također je potrebno uzeti u obzir trenutnu poziciju mog poslodavca. Ukoliko povećanje plaće više nije moguće unutar tvrtke, uvijek imamo priliku dogovoriti druge stvari vezane uz naš posao:
 • Nefinancijske koristi
 • Prednosti i iznimke
 • Dužina radnog vremena
 • Promaknuće, drugo radno mjesto
 • Profesionalni razvoj
 • Mentorstvo od strane iskusnijih kolega
 • Više ovlasti i odgovornosti za donošenje odluka

Nema ništa gore nego na sastanak s menadžerom gledati kao na bitku koju moram dobiti. Ovakav stav već govori da je moj menadžer moj neprijatelj, odnosno da od njega želim nešto što on meni ne želi dati. Ukupna komunikacija već ukazuje na ofenzivno raspoloženje. Međutim, naš je cilj učiniti šefa vašim saveznikom.

Zato moramo početi razmišljati široko i razmišljati o tome kako razmišlja protivnik. Koje stvarne izazove rješava moj nadređeni? Kako mu mogu pomoći? Sa svoje pozicije imam realne šanse utjecati na njegovo odlučivanje, odnosno na način rješavanja nekih zadataka na radnom mjestu. Koji mu paket rješenja mogu ponuditi? Partnerski pristup u komunikaciji ima prednost posebice u tome što nudi kooperativni pristup, što će menadžer više cijeniti. Cijeli intervju treba biti profesionalan, a emocije suzdržane.

Lijepa formula koja se može koristiti u tom smislu je, na primjer, sljedeća: "Jako uživam u svom poslu, sviđa mi se tvrtka, to je perspektivno radno mjesto za mene. Želio bih ovdje nastaviti raditi što bolje , pa bih želio preuzeti svoj sustav nagrađivanja, što bi bila prednost za obje strane, a prije svega motivacija za sljedeće izazovno razdoblje koje nas čeka."