logo

Poduzetnici se ne stvaraju, oni se rađaju

cover image

Meghan Markle priznaje da je bila poduzetna već od malih nogu. Prve je novce zaradila već s osam-devet godina. Znate li kako?

Tijekom internetskog summita DealBook u New York Timesu, 40-godišnjakinja Meghan Markle, vojvotkinja od Sussexa, voditelju Andrewu Rossu Sorkinu i predsjedniku Ariel Investmenta MellodyJu Hobsonu rekla je da je već u osnovnoj školi zaradila prve novce.

Sjećam se kad sam bila jako mlada, sigurno sam imala osam ili devet godina, počela sam proizvoditi gumene trake za kosu kako bih ih prodala, rekla je Meghan i dodala: Mama me odvezla u centar da kupim ostatke tkanine iz prodavaonica tkanina i prodajem trake pet za pet dolara. Meghan je prodavala scrunchiese, elastične kose prekrivene tkaninom koje su bile vrlo popularne 90-ih godina, a i sada ponovno uživaju veliku popularnost.

Sjećam se da sam se osjećala kao da sam znala da sam nešto učinila - rekla je vojvotkinja tijekom događaja na kojem je vodila kampanju za ekonomsku i profesionalnu jednakost žena: Uložila sam u sebe i obavila posao i to mi je nadoknađeno. To stvara osjećaj ponosa.

Izvor: Slobodna DalmacijaUsporedite svoju plaću

Besplatna personalizirana usporedba plaća.

Pristupite istraživanju plaća