logo

Koliko tko bude delal' toliko će imati i plaću

13.4.2020

cover image

Ostanite doma, već tjednima poručuje Nacionalni stožer, no šef zagrebačkog stožera i tu preporuku tumači po svom.

Milan Bandić najavio je rezanje plaća svima u gradskim tvrtkama, te naredio da od danas moraju doći na posao.

I iako već tjednima svi slušamo preporuke Nacionalnog stožera da ostanemo doma, zagrebački gradonačelnik to izgleda, ne računa. Poručuje, tko ne dela neće dobiti plaću.

Svim zaposlenicima zagrebačke Gradske uprave i Holdinga slijede manje plaće.

Uzeta Uskrsnica

''Mogu vam unaprijed reći da ćemo morati ići na kresanje primanja na svim razinama u Gradu'', najavio je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić. Smanjenje plaća brine sindikate jer im je, kažu već bez dogovora, uzeta i Uskrsnica.

''Ja vam sad ne mogu ništa prejudicirati, vidjet ćemo što će poslodavac ponuditi, ali mogu vam reći da su naši radnici jako nezadovoljni zbog ovog bona za Uskrs'', kazao je Zdravko Stilković iz SSSH podružnica Čistoća

Prije dva dana u Holding je stigao i dopis u kojem piše da se i operativni i administrativni djelatnici moraju vratiti na posao. ''Uopće ne vidimo koji je smisao ovakve upute gradonačelnika, koji je na koncu konca i šef stožera koji bi trebao najviše brinuti o tome da ne dođe do eventualne zaraze koronavirusom'', komentirao je Stilković.

U Holdingu djelatnik pozitivan na virus

''A što bi ljudi trebali nego raditi svoj posao, u skladu s napucima stožera, ja samo kao odgovoran čovjek postupam odgovorno'', rekao je Bandić.

Neslužbeno doznajemo da je prije par dana u Holdingu detektiran i prvi djelatnik pozitivan na koronu, pa povratak onih koji rade od kuće ima još manje smisla.

''Koliko tko bude delal' toliko će imati i plaću, koliko ne bude delal' toliko ni neće imati ni plaću'', kazao je zagrebački gradonačelnik.

Izvor: rtl.hr


Usporedite svoju plaću

Besplatna personalizirana usporedba plaća.

Pristupite istraživanju plaća