logo

Donacija plaće je dobar početak, ali ne bi trebalo završiti samo na tome

cover image

Odstupanja plaćanja, nažalost, nisu ništa novo u showbizu, ili bilo gdje drugdje, ali rijetko su baš ovako pretjerana.


Nakon navoda o nedoličnom ponašanju Kevina Spaceyja, Ridley Scott je odlučio zamijeniti njegovu ulogu u filmu All the Money in the world, s Christopherom Plummerom. Scott je naveo kako su svi učinili 10-dnevno ponovno snimanje "za ništa", no prema anonimnim izvorima koji su navedeni u izvješću USA Today, to možda nije slučaj.

Glumac Mark Wahlberg navodno je dobio naknadu od 1,5 milijuna dolara za ponovljeno snimanje, dok je glavna glumica Michelle Williams dobila svega 1000 dolara - manje od jednog posto Wahlbergove naknade.

U izvješću se navodi da je Wahlbergov tim pregovarao značajnu naknadu za ponovljeno snimanje, dok glumicu Williams nitko nije obavijestio o tom dogovoru. Zanimljivo je da oba glumca zastupa ista agencija; William Morris Endeavor.

Redatelj filma Ridley Scott tvrdio je za USA Today da nitko od glumaca nije plaćen za ponovljene snimke, a glumica Williams se čak odrekla Dana zahvalnosti s obitelji kako bi mogla ponovno snimiti scene.

Dakle, što je Wahlberg učinio kad se našao na nišanu kritika glumaca i javnosti? Najavio je da će donirati novac koji je zaradio fondu Time's Up u ime njegove kolegice Michelle Williams. Wahlbergova izjava, koju je objavio na Twitteru i Instagramu, dočekana je s pljeskom i pohvalom, ali ljudi su, s pravom, još uvijek uznemireni. Wahlbergova gesta dočekana je riječima "vrlo velikodušno", "nisu učinili ništa loše", pa čak i "pravi čovjek koji govori za ravnopravnost".

Da, Wahlberg je napravio pravu stvar. To je početak. Ali, bilo bi tako lijepo kada ne bi trebalo tjedan dana javnog posramljivanja kako bi učinio pravu stvar.


Usporedite svoju plaću

Besplatna personalizirana usporedba plaća.

Pristupite istraživanju plaća