Djeca s ovim imenima imaju veće šanse postati bogati

Odabir određenog imena za djecu može utjecati na visinu njihove buduće plaće.


Osobna imena mogu utjecati na visinu plaće, tako barem tvrdi ekipa s Knowledge Academyja koja se bacila na istraživanje te pokazala kako odabir određenog imena za djecu može utjecati na visinu njihove buduće plaće. Stručnjaci su u tu svrhu upotrijebili podatke 500.000 životopisa diljem Velike Britanije, te ih prenijeli u program ValueMyCV kako bi pronašli prosječnu plaću za svako ime te tako dokučili koja se imena najčešće vežu za visoku plaću.

Prema tim podacima objavili su popis imena i prosječnu visinu plaće koju ljudi, nazvani njima, zarađuju na godišnjoj razini. Imena, naravno, nisu naša niti je istraživanje vezano za naše podneblje, standard i visinu plaće, no zanimljivo je vidjeti tu vezu koja spaja osobno ime s financijskom sudbinom.

Od popularnih imena najviše zarađuju Oscari, s prosječnom plaćom od 37.786 funti godišnje, dok su Lily najbogatije među ženama, ali ipak zarađuju manje od Oscara, točnije 30.821 funte godišnje.

Na drugom su mjestu George i Isabella s prosječnom godišnjom plaćom od 37.342, odnosno 28.935 funti, a na trećem Oliver s godišnjom zaradom od 35.536, odnosno Ella s 28.623 funte.

Iza njih slijede: Muški: Thomas, Charlie, Harry, Muhammad, Jacob, Jack, Noah

Žene: Amelia, Emily, Mia, Jessica, Olivia, Isla, Ava

A iako je ovo istraživanje bilo fokusirano na prvo ime, jedno ranije istraživanje provedeno na Sveučilištu Limerick pokazalo je da ljudi koji uz ime koriste i službeni inicijal drugog imena, poput Michaela J. Foxa ili Johna F. Kennedyja, djeluju pametnije, odnosno društvo ih prema tom slovu u imenu percipira kao malo "važnije i pametnije".

Vijesti

22
Feb.
Koliko zarađuju dužnosnici?

Na e-mail adrese Ureda predsjednice, Vlade, ministarstava na čijem čelu se nalaze potpredsjednici Vlade, Sabora, Ustavnog suda i HNB-a, RTL je poslao upit o neto plaćama dužnosnika koje su isti primili u siječnju.

22
Feb.
Porezne promjene potiču rast plaća

Prosječna isplaćena neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj iznosila je u prošloj godini 6.242 kune, što je za 257 kuna ili realno 2,8 posto više nego godinu dana prije, a i u ovoj se godini očekuje rast plaća.

18
Feb.
Najveću minimalnu plaću imaju...

Najveću minimalnu plaću na početku 2019. imaju građani Luksemburga - 2071,10 eura