logo

Što su Meghan i Harry po zanimanju i što će raditi kada odu s dužnosti

cover image

Meghan Markle i princ Harry definitivno odlaze iz Velike Britanije i napuštaju kraljevske dužnosti. Svoje odobrenje jučer im je dala i kraljica Elizabeta, a ovih dana bit će poznato ostaju li Meghan i Harry bez kraljevskih titula.

Britanski mediji počeli su nagađati o tome što će Harry i Meghan raditi kada ih prestanu financirati princ Charles i britanski porezni obveznici.

Par je zajedno težak oko 35 milijuna dolara. Bivša glumica bila je teška oko pet milijuna prije udaje za princa, a Harry teži 30 milijuna dolara. Princ je imovinu najvećim dijelom stekao nasljedstvom koje mu je pripalo nakon smrti majke Diane. Meghan i Harry mogli bi itekako profitirati kada odstupe s dužnosti.

Njihov brend Sussex Royal već vrijedi milijune, a prinčevski par želi ga i zaštititi. Kada bi imali proizvode s brendom Sussex Royal, mogli bi zarađivati milijune dolara na godišnjoj razini.

Stručnjaci procjenjuju kako bi njihov brend na svjetskoj razini uskoro mogao vrijediti oko 400 milijuna funti. Ipak, neće sve u konačnici biti baš prelako za njih, jer će neka pravila ipak biti postavljena, odnosno jasno će biti izraženo što točno smiju, a što ne smiju reklamirati, kako se, primjerice, njihovo ime ne bi našlo na pakiranju margarina i slično.

Nadalje, par će biti poželjan kao ambasadori za sve ostale brendove na svijetu. Meghan i Harry bi od sponzorskih ugovora i reklama također lako mogli utržiti milijune.

U britanskim medijima pojavile su se glasine da će se Meghan Markle vratiti pisanju svog bloga koji bi sad mogao zarađivati golemu lovu, a šuška se da bi par po uzoru na Obame mogao otvoriti vlastitu produkcijsku kuću.

Za prvu ruku zasigurno će im pomoći neki ugovori koji su na pomolu. Tu je naravno riječ o snimanju glasova za Disney, koje je u ime svoje supruge dogovorio princ Harry još u srpnju dogovorio s Bobom Igerom, generalnim direktorom The Walt Disney Company. Iako se sve odvilo prije pola godine, tek sada je svemu posvećena posebna pažnja, a osobe koje se bave čitanjem s usana ubrzo su otkrile kako je Harry sam nametnuo Meghan Markle kao idealnu osobu za snimanje glasova najnovijih Disneyjevih animiranih filmova.

Sve će ići puno teže ako im kraljica oduzme titule HRH i vojvodstvo, jer bi mogli ostati bez brenda Sussex. Mnogi smatraju da će se to dogoditi baš iz razloga da se kraljevska titula ne komercijalizira.

Kako god bude, Meghan i Harry osigurali su si golemu popularnost u medijima i na Instagramu te zasigurno neće biti ništa siromašniji nego što su sada. Inače, i Meghan i Harry su visokoobrazovani. Harry je kao mladi princ završio geografiju i povijest na Etonu. Osim faksa, Harry je pohađao i vojnu akademiju. Meghan Markle studirala je komunikologiju na sveučilištu Northwestern, gdje je stekla titulu prvostupnice.

Izvor: index.hr, tportal.hr


Usporedite svoju plaću

Besplatna personalizirana usporedba plaća.

Pristupite istraživanju plaća