logo

Jeff Bezos mogao bi zaraditi prosječnu čovjekovu plaću za 5,56 sekundi

cover image

Reći da je ovo bila teška godina pomalo je podcjenjivanje, pogotovo kada su u pitanju burze i ekonomska stabilnost, pa saznanje da izvršni direktor Amazona Jeff Bezos može zaraditi čovjekovu životnu plaću u nekoliko sekundi stvarno je šlag na torti.

S ljudima širom svijeta koji se suočavaju s neizvjesnošću - ili trajno gube posao ili su smješteni na posao - drugi su postali znatno bogatiji. Uzmimo Amazonova Jeffa Bezosa. 56-godišnji milijarder, koji je najbogatija osoba na planeti, postao je prva osoba koja je stekla osobno bogatstvo od 200 milijardi dolara. Prije lockdowna ranije ove godine, on i mali broj drugih multimilijardera poput Elona Muska i Billa Gatesa već su bili prljavo bogati. Međutim, tijekom globalne pandemije njihovo kolektivno bogatstvo znatno je poraslo. Samo u jednom danu Bezosovo bogatstvo povećava se za 9,9 milijardi funti - da, dobro ste pročitali: gotovo 10 milijardi funti u jednom danu.

Da svoj najuspješniji dan ikad stavi u kontekst, 9,9 milijardi funti znači da je imao 415.930.789,00 funti na sat. To je 6.932.179,00 funti u minuti. I suludih 115.536,00 funti u sekundi.

Zahvaljujući WatchPilotu, koji je razradio niz zanimljivih, ali na kraju zastrašujućih statistika, možemo vidjeti koliko brzo si može priuštiti stvari.  Procjenjuje se da milijarder zarađuje protuvrijednost čovjekove čitave doživotne plaće (643.000 funti) za 5,56 sekundi

U sedam minuta i 15 sekundi zarađuje godišnju plaću kraljice (49.599.932,40 funti). Bezosu bi trebale 54 minute da si priušti kupnju nogometnog kluba Leicester City, koji se procjenjuje na 371 milijun funti.

Pod pretpostavkom da ga se možete domoći, mogao bi kupiti PlayStation 5 u sekundi. S kompletima za testiranje koronavirusa koji se prodaju privatno po cijeni od 149 funti po osobi, mogao bi opskrbiti cijelu zemlju za manje od jednog dana, uzimajući za to 23 sata i 23 minute. Trebalo bi mu 0,19 sekundi da si priušti jedan od najskupljih Rolex satova (22.000 funti), što je jedva dovoljno vremena da trepne. Zaključno, sigurno je reći da Jeff Bezos ima previše novaca. Iako bi neki tvrdili da je zaradio bogatstvo, što je, doduše, i imao, drugi bi snažno sugerirali da milijarderi uopće ne bi trebali postojati.

Izvor: unilad.co.uk


Usporedite svoju plaću

Besplatna personalizirana usporedba plaća.

Pristupite istraživanju plaća