logo

Biljke koje privlače novac

cover image

Željeli mi to ili ne, novac je velikoj većini ljudi važan i teško je kad ga nemate u količinama koje smatrate potrebnima. No, feng shui ima savjet i za to, a radi se o - biljkama koje privlače novac.


Feng shui najviše govori o atmosferi koju treba stvoriti u domu raznim dovitljivim trikovima uređenja, no i tu (kao uostalom i u svemu) možemo razgovarati o najvažnijoj stvari - novcu.

Biljke u našim domovima stvaraju osjećaj obiteljske atmosfere i čine ih ugodnim mjestom za život, no postoje i biljke koje privlače novac. Možda ih imate u svom domu, a da toga niste ni svjesni, a možda je pravi trenutak da jednu od biljaka koje privlače novac nabavite.

Krasula je najpoznatija biljka koja privlači novac. To je zelena biljka debelih, zelenih listova za koju se vjeruje da pozitivno utječe na posao i privlači novac. Zbog mesnatih listova koji podsjećaju na kovanice ova biljka poznata je i pod imenom "dolar drvo", a u nekim azijskim zemljama se ova biljka koja privlači novacprenosi s koljena na koljeno.

Bambus je još jedna biljka koja privlači novac, u Kini je uobičajen poklon domaćinu pri prvom dolasku u kuću, a uz to je vezano još jedno vjerovanje - kako bi ova biljka privukla novac potrebno je dati 3 bambusa na poklon i staviti ih na prozor koji se nalazi na istočnoj strani.